Schotland
9 november 2016 - Ijmuiden, Nederland
Schotland
Tijdens deze mini-vakantie reizen we per luxe cruiseferry van DFDS Seaways naar Newcastle. We maken een tocht door de Trossachs naar Loch Lomond en bezoeken de karakteristiek volle stad Edinburgh. Onderweg zullen we genieten van de watervallen van Clyde en de Hadrian's Wall. Een reis met vele hoogte punten.
9 november 2016
Vandaag 9 november voor een mini reis naar Schotland. Als een van de eerste auto's stonden we voor de poort naar Schotland.
We moesten een half uurtje wachten en rond half vier mochten we de boot op. Als eerste betekent dek 6 en zit je tegen het dak aan maar het houdt ook in dat je als laatste bent om te vertrekken. Dus de keuze om op tijd te zijn was in dit geval niet slim. Eenmaal aan het varen kreeg Sonja al snel last van zeebenen van het rustige water dat tegen de boot stroomde. De kajuit was 1,5 bij 3 meter en zonder enig raampje behalve de enorme airco een prima hut om in te slapen. Het avond eten op de boot zag er heerlijk uit maar helaas liet de smaak wat te wensen over. Die avond lagen we er vroeg in om de volgende morgen weer lekker fris en fruitig op te staan.